Αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι της Πλατείας στο Ηράκλειο, εν όψει της έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό στις 15 Ιούνη, την Παρασκευή 10 Ιούνη

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου έγινε η αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι της Πλατείας στο Ηράκλειο, εν όψει της έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό στις 15 Ιούνη, την Παρασκευή 10 Ιούνη.

Έπαιξαν τα συγκροτήματα: Σάτυροι, The Dudettes Workers’ Music, Bambule και God is Sleeping.

Χαιρετισμούς απεύθυναν η Γεωργία Κριεμπάρδη, δημοσιογράφος από το The Press Project, ο Παναγιώτης Κουτσός, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας (Εκτός Σχεδίου), ο Γιώργος Παπαδημητρίου, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί”, η Αφροδίτη Φράγκου, δημοτική σύμβουλος Μαρουσιού (Εκτός των Τειχών), ο Γιώργος Ράγκος από την Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο, η Δήμητρα Λιναρδάκη, δικηγόρος και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου και ο Γιάννης Σηφακάκης από το ΚΣ της ΚΕΕΡΦΑ.

Παρόντες στη συναυλία ήταν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων στο Ηράκλειο.

Η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου – Νέας Ιωνίας, που οργάνωσε τη Συναυλία, καλούσε όλες και όλους στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Εφετείο την Τετάρτη 15 Ιούνη με προσυγκέντρωση στις 8 πμ στο σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι, και βρίσκοντας τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο της γειτονιάς. Μια γειτονιά που έχει δώσει επανειλημμένα τη μάχη να απομονωθούν οι ναζί και να σταματήσουν τα τάγματα εφόδου και έχει καταφέρει σημαντικές νίκες, με πιο πρόσφατη την καταδίκη του επικεφαλής των φασιστικών επιθέσεων σε βάρος της ΚΕΕΡΦΑ τον Οκτώβρη του 2021 και του φοιτητή τον Νοέμβρη του 2021.

Η Κόκκινη Ρωγμή έχει καταθέσει και το παρακάτω ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούσε (μάταια) την έγκριση του:

Στις 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο η  δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια δίκη που αφορά όλον τον δημοκρατικό κόσμο.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις και στο Δήμο μας. 

Δεν θα αφήσουμε να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και  φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί.

Ποτέ ξανά φασισμός!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...