Ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Με συμμετοχή πάνω από 50 αγωνιστριών και αγωνιστών από το εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα, από απόμαχους της δουλειάς και συλλογικότητες της αριστεράς, έγινε την Δευτέρα 22 Απρίλη, στο Πολύκεντρο, η εκδήλωση παρουσίασης της εκλογικής διακήρυξης και του Ψηφοδελτίου της “Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο”. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Κωνσταντίνα Πετράκη, κοινωνιολόγος – εργαζόμενη στο δημόσιο και ομιλητές οι Βαγγέλης Μαυριδόπουλος, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Γιώργος Ράγκος, χημικός.

Ο Βαγγέλης Μαυριδόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους λόγους της δημιουργίας της “Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο”. Διδασκόμενοι από τις θετικές εμπειρίες αλλά και από τις αδυναμίες της προηγούμενης δημοτικής κίνησης που συμμετείχαμε, κοιτάμε μπροστά με ενότητα και αισιοδοξία για να παρέμβουμε στις εκλογές και να δώσουμε μάχες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο αναδεικνύοντας τα προβλήματα της πόλης και αναζητώντας λύσεις μαζί με τα τοπικά κινήματα. Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ» έχει σαν αρχή λειτουργίας τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, την αιρετότητα και ανακλητότητα και τη δυνατότητας της εναλλαγής των εκπροσώπων της στο δημοτικό συμβούλιο. Στο ψηφοδέλτιο μας μετέχουν αγωνίστριες και αγωνιστές από το εργατικό, φοιτητικό, νεολαιίστικο, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, γυναικείο και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, αγωνιστές από την αντικαπιταλιστική, ριζοσπαστική και αντιδιαχειριστική αριστερά.

Ο Γιώργος Ράγκος παρουσίασε τη εκλογική διακήρυξη τονίζοντας την κρισιμότητα των δημοτικών εκλογών σαν μία σημαντική πολιτική μάχη από την οποία θα πρέπει να δυναμώσει η αριστερά της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής ενάντια στους εκπροσώπους της διαχείρισης που αποδέχονται και υλοποιούν την αστική πολιτική στο Δήμο. Με κέντρο την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας για μία αξιοβίωτη ζωή στη πόλη αμφισβητώντας στη πράξη τα όρια διαχείρησης που βάζει ο νόμος Κλεισθένης Ι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πολιτική των κυβερνήσεων. Για μας, δεν υπάρχει ο ψεύτικος διαχωρισμός τοπικών και κεντρικών θεμάτων. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις οτιδήποτε αν δεν έρθεις σε ρήξη με την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που, σαν αποτέλεσμα της κάθετης μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων, οδηγεί σε αύξηση της δημοτικής φορολογίας, σε ιδιωτικοποιήσεις, σε μαράζωμα των κοινωνικών υπηρεσιών και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θύμισε τους αγώνες που δώσαμε για ένα Ηράκλειο – πόλη αντιφασιστική και αντιρατσιστική και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νεολαία που αντιστέκεται στην αντιεκπαιδευτική μεταρύθμιση του Γαβρόγλου. Τέλος τόνισε την αντιδημοκρατικότητα του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών με την υποχρέωση του ελάχιστου αριθμού υποψηφίων, τα υπερβολικά παράβολα συμμετοχής των υποψηφίων και την πληρωμή της τύπωσης των ψηφοδελτίων. Μέτρα που δυσκολεύουν την συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές όσων δεν έχουν από πίσω τους χορηγούς και συμφέροντα. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε παζάρια δημιουργίας πλειοψηφιών στο δημοτικό συμβούλιο αντίθετα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αγωνιστικές πλειοψηφίες στη κοινωνία και στους αγώνες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α., που τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ένα τέτοιο σχήμα στο Ηράκλειο θυμίζοντας τις μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη γειτονιά μας που οδήγησαν στο κλείσιμο των γραφείων των υπόδικων νεοναζί. Η Μαρία Ντάσιου, γιατρός, που μέσα από την ενασχόληση της στις δομές αλληλεγγύης, τόνισε την ανάγκη για δωρεάν δημοτικά ιατρεία για όλες και όλους που έχουν ανάγκη, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με κατάργηση των τροφείων και τέλος αναφέρθηκε στις προσωπικές απειλές που δέχεται εξαιτίας της δράσης της από φασίστες. Ο Θανάσης Βούλγαρης, συνταξιούχος και πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Κηφισιάς, ζήτησε από όλες και όλους να βγούμε μπροστά με αισιοδοξία και δύναμη γιατί έχουμε και δίκιο και δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τοποθέτηση του κ. Γιώργου, συνταξιούχου δημοτικού υπαλλήλου που τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια κανένας δήμαρχος δεν έβαλε μπροστά τις ανάγκες του απλού κόσμου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα μας. Τέλος, εκ μέρους της Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, χαιρετισμό έκανε η Αλεξάνδρα Μαρτίνη.

Τα πρώτα ονόματα του Ψηφοδελτίου είναι:

Αδαμίδη Άννα, φοιτήτρια ΦΛΣ, μέλος των ΕΑΑΚ.

Αθανασοπούλου Ελενα, πωλήτρια, εργαζόμενη στο εμπόριο.

Βούλγαρης Θανάσης, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς.

Δαγαλάκης Γιώργος, φοιτητής, εργαζόμενος στον επισιτισμό και μέλος της ΛΑΝΤΖΑ.

Δουρής Χρήστος, σπουδαστής.

Ζαρίδας Παναγιώτης, διοικητικός υπάλληλος στη Σιβιτανείδιο Σχολή.

Ζευγαρίδου Αγγέλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Θανάσουλα Φωτεινή, μηχανικός, εργαζόμενη σε Τεχνικό Γραφείο, μέλος στο ΣΜΤ.

Θεοχάρης Γιάννης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιντρακόμ.

Κοντομήτρου Νάντια, νοσηλεύτρια στο Σωτηρία.

Κουτρομάνος Μιχάλης, φυσικός, εργαζόμενος σε φροντιστήριο.

Λιναρδάκη Δήμητρα, δικηγόρος, μέλος της Εναλλακτικης Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας και συνδικαλίστρια σε ΜΚΟ

Λιναρδάκη Ουρανία, συνταξιούχος.

Μαυριδόπουλος Βαγγέλης, καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μαυρομιχάλης Κώστας, εργαζόμενος στον ΟΣΕ.

Μίνη Χαρίτα, συγγραφέας, ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος.

Μπασέρ Νατζιγιέ, ιδιωτική υπάλληλος, μετανάστρια από την Τουρκία.

Μπέτης Δημήτρης, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος.

Νάνος Διονύσης, μηχανικός πληροφορικής, μέλος του Radical IT.

Ντάσιου Μαρία, γιατρός στο Σωτηρία και στη ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου, μέλος σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, μέλος στο Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ.

Παπαβασιλείου Έλενα, παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Βάρης.

Παπάζογλου Ανδρομάχη, άνεργη.

Παπαγεωργίου Αλέξανδρος, σπουδαστής.

Πετράκη Κωνσταντίνα, κοινωνιολόγος – εργαζόμενη στο δημόσιο.

Πετράκης Νικόλαος, καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πόλκας Νίκος, άνεργος.

Σακελλαρίου Γιάννα, μέλος ΔΣ της ΕΠΗΕΑ.

Τόλη Ευαγγελία, εργαζόμενη στη ΠΟΕΣΥ.

Φειδοπιάστη Ελίνα, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής, μέλος των ΕΑΑΚ.

Χούλης Γιώργος, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Γιώργος Ράγκος, χημικός, ιδιωτικός υπάλληλος.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...