Όχι στο πόλεμο – Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες: Σάββατο 19 Μάρτη, 3 μμ, Ομόνοια

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο καλεί τον Ηρακλειώτικο λαό να πάρει μέρος και στη φετινή αντιρατσιστική και αντιπολεμική διαδήλωση, το Σάββατο 19 Μάρτη, 3.00 μμ, στην Ομόνοια για τη Διεθνή Μέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Πρέπει να απαιτήσουμε ότι όλοι όσοι δραπετεύουν από τον πόλεμο έχουν το δικαίωμα να φύγουν και να αναζητήσουν ασφάλεια. Όλες οι προσφύγισσες και όλοι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Για περισσότερο από μια δεκαετία έχουμε δει τη βάναυση συνοριακή βαρβαρότητα της ΕΕ που άφησε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να πεθάνουν στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στα χερσαία σύνορα. Από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, ο κύριος στόχος των ευρωπαϊκών κρατών ήταν να οικοδομήσουν μια ρατσιστική “Ευρώπη φρούριο” μπροστά στο εκτυλισσόμενο ανθρώπινο δράμα. Οι δολοφονικές επαναπροωθήσεις στα σύνορα και οι απάνθρωπες κρατήσεις σε καταυλισμούς προσφύγων πρέπει να τελειώσουν και όλοι οι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η προσφυγική κρίση της περασμένης δεκαετίας έχει πυροδοτήσει μια ρατσιστική αντίδραση από τις κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη και από ακροδεξιά, φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία σε όλο τον κόσμο. Ο ρατσισμός είναι ένα δηλητήριο που μας διχάζει εν μέσω των κοινωνικών και οικονομικών, και τώρα πανδημικών και οικολογικών, αποτυχιών των κυβερνήσεων. Από τη στέγαση μέχρι τις θέσεις εργασίας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι η αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ανθρώπων. Αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από κυβερνήσεις που είναι πολύ ευχαριστημένες που κατηγορούνται οι πρόσφυγες για αυτά. Ενώ υπάρχουν πολλά χρήματα για τον πόλεμο, δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά για την ευημερία των απλών ανθρώπων.

Απέναντι στα ψέματα του Πούτιν ότι τάχα διεξάγει αντιφασιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, δεν ανεχόμαστε την υποκρισία των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που παριστάνουν όψιμα τους ανθρωπιστές. Με τους δικούς τους ματοβαμένους πολέμους και επεμβάσεις από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι την Συρία και την Αφρική, ευθύνονται για εκατομμύρια νεκρούς και για τα καραβάνια των ξεριζωμένων προσφύγων, τα οποία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με απάνθρωπο ρατσισμό, με τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης φρούριο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το πραγματικό αντίπαλο δέος στη φρίκη του πολέμου και του ρατσισμού, είναι το διεθνές κίνημα σε Ανατολή και Δύση. Σαν κι αυτό που αγκάλιασε τους πρόσφυγες το 2015 όταν έσπαγαν τα σύνορα της Ευρώπης φρούριο. Η διεθνής κινητοποίηση στις 19 Μάρτη πιάνει το νήμα αυτών των αγώνων. 

Δουλειές, υγεία, παιδεία για όλες και όλους, ντόπιους και μετανάστες και όχι βόμβες. Ούτε Πούτιν, ούτε ΝΑΤΟ, όχι στις κυρώσεις που χτυπάνε τον απλό κόσμο. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, αλλά και το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Αφρική και την Ασία, όλους τους πρόσφυγες που τρέχουν να σωθούν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, τη φτώχεια και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Άσυλο και στέγη σε όλους και όλες.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...