ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ. ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ, ΟΥΤΕ ΡΩΣΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΑΝΟΙΞΤΕ τα ΣΥΝΟΡΑ για ΟΛΟΥΣ τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ των ΠΟΛΕΜΩΝ και των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το καταστροφικό αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Ο λαός της Ουκρανίας είναι — και για τις δύο πλευρές — πιόνι στους ανταγωνισμούς τους. Πληρώνει το τίμημα του πολέμου με χιλιάδες νεκρούς και εκατομύρια πρόσφυγες.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας και απαιτούμε να αποσυρθούν αμέσως όλες οι ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις της από την Ουκρανία. Το ίδιο άμεσα πρέπει να αντιταχθούμε στη κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Είναι υποκρισία από την Ρωσία να μιλάει για απελευθερωτικό και αντιφασιστικό πόλεμο. Το καθεστώς Πούτιν κυνηγάει και φυλακίζει κάθε αντιπολιτευόμενη και αντιπολεμική φωνή στο εσωτερικό του. Επενέβηκε στρατιωτικά στο Καζακστάν ενάντια στην λαϊκή εξέγερση. Η Ρωσία διεκδικεί τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό της ρόλο, πράγμα που δεν έχει τίποτε να κάνει με τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων. 

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στέλνουν όπλα και επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία της Ουκρανίας. Αλλά είναι υποκριτές και συνυπεύθυνοι για τον πόλεμο. Είχε προηγηθεί η εξόρμηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που ήθελαν την Ουκρανία και τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολής να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ για να περικυκλώσουν Ρωσία και Κίνα. Η κριτική που ασκούν στη Ρωσία είναι ωμή υποκρισία όταν αυτές εξαπέλυσαν «απρόκλητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις» για να διεκδικήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα σε όλο τον κόσμο. Υποστηρίζουν την ισραηλινή αποικιοκρατία εποίκων εναντίον του παλαιστινιακού λαού και είναι υπεύθυνοι για τους καταστροφικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Αφρική και οι πιο παλιες, αλλά καθόλου ξεχασμένες, τραγωδίες της Κορέας, του Βιετνάμ, της Κύπρου, στο εσωτερικό, αυτό το τελευταιο, της “φιλελεύθερης κ δημοκρατικης συμμαχίας” της Δύσης. Τις ίδιες τις οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία δεν θα τις πληρώσουν οι πλούσιοι ολιγάρχες αλλά ο απλός κόσμος που ήδη αντιδρά στον Πούτιν και στον πόλεμο. 

 Τα νέα μαζικά εξοπλιστικά προγράμματα στην ΕΕ σηματοδοτούν  έναν νέο ψυχρό πόλεμο που εξασφαλίζει υπέρ κέρδη για τις πολεμικές  βιομηχανίες και λιτότητα για την εργατική τάξη  σε όλη την Ευρώπη . Ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν όλο ένα και περισσότερο του ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς  με απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ενεργό κομμάτι αυτών των αντιδραστικών ιμπεριαλιστικών και πολεμικών ανταγωνισμών. Η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία κλιμακώνει τον πόλεμο. Έχει ήδη μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε βάση-κλειδί για την εξόρμηση των ΗΠΑ προς τα σύνορα της Ρωσίας και κατέχει τη δεύτερη θέση μέσα στο ΝΑΤΟ, πίσω από τις ΗΠΑ, σε δαπάνες για εξοπλισμούς σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι Έλληνες καπιταλιστές θέλουν τις στρατιωτικές πλάτες του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές της ΕΕ για να εξορμούν στα Βαλκάνια και να ανταγωνίζονται την Τουρκία. Για αυτά τα συμφέροντα τρέχουν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να αγοράζουν Ραφάλ και φρεγάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ συναινούν σε αυτή τη πολιτική. 

Το κόστος για την εργατική τάξη είναι τεράστιο. Ρίχνουν στις πλάτες μας το κόστος των εξοπλισμών την ώρα που τα νοσοκομεία και οι κοινωνικές δαπάνες ρημάζουν. Οι κυρώσεις στέλνουν την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αέριου στα ύψη την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει τα μεροκάματα. 

Πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

Όχι στον πόλεμο. Καμιά ελληνική συμμετοχή ούτε στρατιωτικά ούτε οικονομικά στη σύγκρουση ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία. Διάλυση του ΝΑΤΟ, να σταματήσουμε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Θέλουμε δουλειές, υγεία, παιδεία και όχι βόμβες. Ανοικτά σύνορα για τους ουκρανούς αλλά και για όλους τους πρόσφυγες που τρέχουν να σωθούν από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...