Στη φυλακή οι δράστες της φασιστικής επίθεσης σε φοιτητή στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 17/02/2022 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 9.00 πμ, η επίθεση, από γνωστή ομάδα φασιστών, σε φοιτητή στην πλατεία του Ηρακλείου. Η φασιστική επίθεση έγινε στις 13 Νοεμβρίου του 2019, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η ομάδα των τριών φασιστών είχαν στοχοποιήσει τον φοιτητή για τις πολιτικές του απόψεις και αφού τον εντόπισαν, σε καφετέρια της περιοχής, τον απομόνωσαν και τον κυνήγησαν στην κεντρική πλατεία, χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα. Ήταν μία εγκληματική επίθεση που σταμάτησε όταν παρενέβησαν εργαζόμενοι των γύρω καταστημάτων καθώς και περαστικοί, οι οποίοι και απώθησαν τους δράστες.

Ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής αντίστοιχα “τάγματα εφόδου” συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να σπέρνουν το φασιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές μας, όπως συνέβη τον Οκτώβριο του 2021, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ, στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου.

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη των φασιστών που επιτέθηκαν στο φοιτητή και καλεί τον Ηρακλειώτικο λαό να συνεχίσει να στέκεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια ανασύνταξης των φασιστικών συμμοριών που «παίρνουν αέρα» από τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και τη προσπάθειά της να ακυρώσει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση με την φάμπρικα αποφυλακίσεων των καταδικασμένων μελών της.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλων μας, για έναν κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης και ισότητας, για έναν κόσμο που μας χωράει όλες και όλους χωρίς διακρίσεις.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...