ΚΑΛΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΠΙΝΤ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ –ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – STOP ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΥΠΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΣΥ – ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΠΙΝΤ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Τα σχολεία άνοιξαν μετά τις γιορτές σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην έχουμε καθημερινό ρεκόρ κρουσμάτων και δεκάδες θανάτους από την πανδημία. Ούτε ένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν την επέλαση της νέας υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον δεν τέθηκε στο τραπέζι της κυβέρνησης και των «ειδικών» της, αφήνοντας κυριολεκτικά και τον κόσμο της εκπαίδευσης στο έλεος της νόσου. Ακόμα και αυτά τα self test εξαντλήθηκαν από τα φαρμακεία πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να είναι το ίδιο εγκληματική όπως δυο χρόνια τώρα έχοντας ήδη οδηγήσει πάνω από 21.000 ανθρώπους στο θάνατο. Όλες τους οι επιλογές ακολουθούν την ίδια γελοία και αποτυχημένη συνταγή με τα προηγούμενα κύματα.

Είναι γελοίο να λένε ότι η αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία θα μπορέσει από μόνη της να εξασφαλίσει το ασφαλές άνοιγμά τους, όταν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να στοιβάζονται σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών 25 και 30 άτομα μαζί.

Είναι γελοίο να προσπαθούν να πείσουν ότι η επιβολή διπλής ή υψηλής προστασίας μάσκα στα ΜΜΜ αρκεί από μόνη της για να σταματήσουν οι συγκοινωνίες να αποτελούν υγειονομική βόμβα, όταν ο κόσμος συνεχίζει να είναι ο ένας πάνω στον άλλο στα τρένα και τα λεωφορεία που περνούν κάθε τέταρτο.

Είναι γελοίο να υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης και της εστίασης στις 12 το βράδυ ή η απαγόρευση της μουσικής θα περιορίσουν τη μετάδοση, όταν στους χώρους δουλειάς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και οι εργοδότες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα και αν νοσούν.

Είναι πρόκληση, ειδικά μετά την μελέτη Τσιόρδα – Λύτρα, να μιλάνε για σταθεροποίηση των διασωληνωμένων ή των νεκρών, λες και οι 600 με 650 που βρίσκονται εντός και εκτός ΜΕΘ είναι λίγοι ή οι 50 με 80 που πεθαίνουν καθημερινά είναι αμελητέος αριθμός. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ΜΕΘ, υποδομές και να βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση με ένα προσωπικό που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του.

Είναι πρόκληση, στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη που γνώριζαν πολύ καλά ότι έρχεται και ότι θα κυριαρχήσει, να μην αποφασίζουν τη δωρεάν μαζική ιχνηλάτηση, με μονάδες ελέγχου παντού, με δωρεάν διάθεση ράπιντ τεστ σε όλους, με συνταγογράφηση των μοριακών τεστ σε όλους.

Είναι πρόκληση να αφήνουν τον κόσμο να ξεροσταλιάζει για ώρες στις ουρές στα ελάχιστα σημεία δωρεάν ελέγχου ή αλλιώς στα φαρμακεία και τα ιδιωτικά κέντρα όπου πληρώνουν υπέρογκα ποσά. Οι ντροπιαστικές ουρές εκατοντάδων έξω από τα διαγνωστικά κέντρα που πληρώνουν τα πανάκριβα ράπιντ και τα PCR  τεστ είναι το δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ιδιωτική υγεία! Κάθε μέρα εισπράττουν 2.500.000 ευρώ μόνο από τα PCR που η κυβέρνηση αρνείται να συνταγογραφήσει γιατί…θα μπούμε σε νέο μνημόνιο.

Είναι πρόκληση να παρουσιάζουν σαν λύση στις πολύωρες αναμονές και στην οικονομική αυτή επιβάρυνση τη σύσταση να μην γίνεται μοριακό τεστ αν το ράπιντ έχει βγει θετικό – παρά μόνο αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί και χρειάζεται να βγάλει πιστοποιητικό νόσησης – γεγονός που έχει δημιουργήσει χάος στις άδειες καραντίνας των εργαζόμενων τις οποίες δεν μπορούν να πληρωθούν

Και η μεγαλύτερη πρόκληση από όλα, εν μέσω πανδημίας η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει ατάραχη τη διάλυση του ΕΣΥ με 6.800 υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας, χωρίς αποδοχές και χωρίς ασφάλιση, από τον Σεπτέμβρη, με την “αιτιολογία” του μη εμβολιασμού τους. Παραμονές των γιορτών, ο υπουργός Υγείας Πλεύρης πέρασε από τη Βουλή την τροπολογία για παράταση της αναστολής μέχρι 31-3-2022, ανακοινώνοντας επιπλέον μέσα από την κοινοβουλευτική συνεδρίαση το “επόμενο βήμα” της κυβέρνησης: όσοι δεν δεχτούν να εμβολιαστούν μέχρι τότε (31-3-2022), θα “θέσουν εαυτόν εκτός ΕΣΥ”. Τουτέστιν, θα απολυθούν!! Όχι γιατί ελέγχονται ως επίορκοι, όχι γιατί εκκρεμεί σε βάρος τους δίκη για σοβαρά ποινικά αδικήματα ή γιατί προέβησαν σε “παράβαση καθήκοντος” (σε αυτές τις περιπτώσεις θα είχαν τεθεί σε αργία λαμβάνοντας το 1/2 του μισθού τους) αλλά γιατί δεν πραγματοποίησαν εμβολιασμό για την covid-19!! Όπου, δηλαδή, ο εμβολιασμός, από δικαίωμα και υπηρεσία υγείας, μετατρέπεται σε χυδαίο εκβιασμό απέναντι σε εργαζόμενους που στήριξαν με αυταπάρνηση τα δημόσια νοσοκομεία κατά το πρώτο και δεύτερο “σκληρό” κύμα της πανδημίας. Από το – υποκριτικό – κυβερνητικό χειροκρότημα, στον καιάδα της ανεργίας.

Τίποτα δεν δικαιολογεί τέτοια ισοπεδωτική και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους με το πρόσχημα του “μη εμβολιασμού”. Είναι πια ξεκάθαρο ότι με τις παραλλαγές του ιού κολλάνε και νοσούν και οι εμβολιασμένοι. Ήδη τις ώρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, 2.500 υπηρετούντες υγειονομικοί (τουτέστιν, εμβολιασμένοι), νοσούν. Όμως, σύμφωνα με τα πρόσφατα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ οι μέρες της καραντίνας για τους νοσούντες (που αφορά και τους υγειονομικούς) περιορίζονται στις 5 μέρες «εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα ελαττώνονται..»!!! Αυτό σημαίνει ότι μετά την 5η μέρα όλοι στη δουλειά (και στο νοσοκομείο) με «ατομική ευθύνη». Χιλιάδες εργαζόμενοι (ανάμεσά τους και υγειονομικοί) εκβιάζονται από  την εργοδοσία και τις διοικήσεις προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν άρρωστοι, με κίνδυνο έτσι να νοσήσουν ακόμα περισσότερο οι ίδιοι, αλλά και να μεταδώσουν τον ιό σε ακόμα περισσότερους.

Οι “ανεμβολίαστοι” ήταν από την αρχή ένας “βολικός εχθρός” για την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις της Δύσης. Η επιβολή του εμβολίου ως “πανάκεια” για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προς αποφυγή ουσιαστικών μέτρων, που θα απαιτούσαν υποδομές, προσλήψεις και δαπάνες από τις κυβερνήσεις, η ανάγκη των καπιταλιστών για τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας σε βάρος της προστασίας των εργαζόμενων, ο “ιμπεριαλισμός των εμβολίων” όπου οι φτωχές χώρες αποκλείστηκαν από την άμεση διάθεση εμβολίων προς όφελος των πλούσιων χωρών, οι πατέντες και η διάθεση των εμβολίων από τις κερδοσκοπικές πολυεθνικές του φαρμάκου, η συνεχιζόμενη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συστημάτων Υγείας είναι οι αιτίες για το συνεχιζόμενο δράμα της πανδημίας και τα εκατομμύρια νεκρούς σε όλο το κόσμο.

Το εμβόλιο, αντί για δικαίωμα και όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις ως άλλοθι για να μην ενισχύσουν τη δημόσια υγεία και τα μέτρα προστασίας, ως πρόφαση διαχωρισμού και διαρκούς ελέγχου της εργατικής τάξης  και ως πηγή υπερκερδών για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Το περιβόητο “τείχος ανοσίας”, που προσφάτως μετονομάστηκε σε “τείχος προστασίας”, έχει από καιρό τώρα καταρρεύσει. Ήδη από το καλοκαίρι και την κυριάρχηση της παραλλαγής “Δέλτα”, έγινε πασιφανής η περιορισμένη προστασία που προσέφεραν τα υπάρχοντα εμβόλια απέναντι στις μεταλλάξεις. Όπως έγιναν αντιληπτοί και οι χρονικοί περιορισμοί στην κάλυψη που προσφέρουν. Σήμερα πια μιλάνε για χρονικό διάστημα κάλυψης γύρω στις 10 εβδομάδες και για την αναγκαιότητα οι δόσεις των εμβολίων να επαναλαμβάνονται ανά.. τρίμηνο! Άλλωστε, οι ίδιες οι εταιρείες που παρήγαγαν τα εμβόλια (big pharma) από την αρχή και μέσα στο ίδιο το manual των εν λόγω σκευασμάτων, ανέφεραν ξεκάθαρα πως τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν δίνουν “αποστειρωτική ανοσία” (εκείνη την ανοσολογική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού κατά την οποία δεν κολλάει κάποιο παθογόνο και επομένως ούτε νοσεί ούτε μεταδίδει), αλλά απλά συμβάλλουν στην “ανοσολογική ετοιμότητα”, δηλαδή, στην ετοιμότητα του οργανισμού που έχοντας κολλήσει να αντιδράσει στη νόσηση. Που σημαίνει ότι και οι εμβολιασμένοι κολλούν και νοσούν και μεταδίδουν. Όπως άλλωστε φάνηκε κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, που χτύπησε με σφοδρότητα όλες τις χώρες της ΕΕ παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού (70% στο οποίο προστίθεται και ένα περίπου 20% των ήδη νοσήσαντων, δηλ συνολικά ποσοστά “ανοσίας” γύρω στο 90%).

Τα τείχη “ανοσίας” και προσφάτως “προστασίας”, που υποτίθεται ότι θα έχτιζαν οι μαζικοί εμβολιασμοί για την covid-19, δεν ήταν παρά οι βολικοί “αστικοί μύθοι” προκειμένου να επιβληθεί η στρατηγική των μαζικών εμβολιασμών ως “πανάκεια” για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η σκοπιμότητα πολλαπλή. Πρώτον, η προφανής οικονομική, τα μυθικά υπερκέρδη που απέφερε στις πολυεθνικές του φαρμάκου (μόνο η Pfizer μόνο για το 2021, 36 δις ευρώ κέρδη) και αντίστροφα, η γιγαντιαία χασούρα που θα επέλθει εάν το – αποτυχημένο – πρόγραμμα εμβολιασμού ανακοπεί. Δεύτερον, η επιδίωξη για στήριξη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών για την υγεία, που σημαίνουν διάλυση των δημόσιων συστημάτων υγείας (τα μόνα που μπορούν πραγματικά να αντιμετωπίσουν κρίσεις σαν της πανδημίας), αντεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές που προμοταριστήκαν και επιβλήθηκαν υπό το πρόσχημα της πανδημίας. Και τρίτο, η εμπέδωση της επιβολής του αστικού κράτους και της εργοδοσίας πάνω στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (απολυμένοι υγειονομικοί, δεκάδες περιστατικά εργοδοτικών εκβιασμών προκειμένου να περάσουν τις απολύσεις υπό το πρόσχημα του εμβολιασμού, κυβερνητικά μέτρα καταστολής, προστίμων, αποκλεισμών, επιβολής “υποχρεωτικού εμβολιασμού” στους άνω των 60 ετών). Και όλα αυτά δήθεν “για το καλό μας”.

Μόνο που αν ενδιαφέρονταν για την υγεία των συνταξιούχων θα αύξαναν τις συντάξεις πείνας, θα βελτίωναν τις συνθήκες ζωής και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ηλικιωμένων και δεν θα επέβαλαν διοικητικά πρόστιμα με 100ευρα ανά μήνα στους μη εμβολιασμένους. Αν ενδιαφέρονταν για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων θα προχωρούσαν σε πραγματικές αυξήσεις μισθών (και όχι στην πρόσφατη κοροϊδία του 2% στον κατώτατο) και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης, καθώς και της ποιότητας των τροφίμων.

Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά να σταματήσουν τη θανατηφόρα επέλαση της πανδημίας, θα προχωρούσαν εγκαίρως στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), στην αποσυμφόρηση των εστιών υπερμετάδοσης (εργατικοί χώροι, σχολικές αίθουσες, ΜΜΜ κλπ) και στη μαζική ιχνηλάτηση με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους.

Θα ενημέρωναν με επιστημονικά επιχειρήματα τον κόσμο και θα εξασφάλιζαν ένα λειτουργικό πρόγραμμα εμβολιασμού που θα εξειδίκευε ανά περίπτωση αν και πότε καθένας/καθεμία έπρεπε ή/και χρειαζόταν να κάνει το εμβόλιο ανάλογα με τις ανάγκες και το ιατρικό ιστορικό του/της και όχι το τρέχον “μπάχαλο” που έφτασαν να εμβολιάζουν χωρίς καν τεστ για να διαπιστωθεί εάν ο/η εμβολιαζόμενος/η κατά τη στιγμή του εμβολιασμού είχε ήδη κολλήσει ή είχε ήδη νοσήσει ασυμπτωματικά, με τραγικό αποτέλεσμα τις εκατοντάδες των σοβαρών παρενεργειών, τις οποίες ούτε καν κατέγραψαν ως όφειλαν σύμφωνα με τα διεθνώς καθιερωμένα πρωτόκολλα φαρμακοεπαγρύπνησης (τα οποία, σημειωτέων, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση των εν λόγω εμβολίων, καθώς αυτά βγήκαν προς μαζική χορήγηση στον γενικό πληθυσμό με την περίφημη άδεια “έκτακτης χορήγησης” πριν την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων δοκιμαστικών σταδίων).  

Αλλά φυσικά δεν ενδιαφέρονται. Ούτε “για το καλό μας” ούτε για την “προστασία της δημόσιας υγείας”, παρά μόνο για τα κέρδη τους. Η θλιβερή “πρωτιά” των πάνω από 21.000 νεκρών από την πανδημία το αποδεικνύει περίτρανα. Και μόνο σαν κατάπτυστη υποκρισία μπορεί να ακουστεί το γεγονός πως έθεσαν σε αναστολή εργασίας 6.800 υγειονομικούς για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση από τους υγειονομικούς που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο. Τη δημόσια υγεία βλάπτει σοβαρά η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα καλύτερα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι οι αγώνες των εργαζομένων εναντίον της. Στο πλευρό των απολυμένων υγειονομικών, μαζί με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Απαιτούμε και διεκδικούμε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης της υγείας και φροντίδας για όλο τον πληθυσμό ανεξαιρέτως. Μέτρα προστασίας στην εκπαίδευση και στους χώρους εργασίας. Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ. Μαζική ιχνηλάτηση με δωρεάν τεστ για όλους/ες. Ένα λειτουργικό πρόγραμμα ορθολογικού εμβολιασμού, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου και όχι τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών, ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό με μέτρα αυταρχικού/εκβιαστικού χαρακτήρα και για μετακύληση των δικών της εγκληματικών ευθυνών στην “ατομική ευθύνη” του καθενός και της καθεμίας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...