ΟΛΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 2.30 μμ

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Φέτος, η επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, μέσα στην πανδημία και στο λοκντάουν που έχει επιβάλει, για δεύτερη φορά, η κυβέρνηση καθώς και στην πρωτοφανή απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας!  Μέτρο που πάρθηκε δυο φορές έως τώρα στις 21/4/67 και στις 17/11/73 από την Χούντα των συνταγματαρχών (!).

Έντεκα μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, προϊόν της καταστροφής του περιβάλλοντος από την καπιταλιστική ανάπτυξη με γνώμονα το κέρδος, και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις στην «αναπτυγμένη Δύση», δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού.

Όλος ο χρόνος που είχαν οι κυβερνήσεις πήγε χαμένος προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου και των κερδών με τους θανάτους και τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά.

Στην Ελλάδα, η πρωτοβάθμια υγεία είναι διαλυμένη, το ΕΣΥ παραμένει με ελάχιστες προσθήκες σε κλίνες ΜΕΘ (όταν δεν τις παίρνει από άλλες διευθύνσεις), γιατρούς και προσωπικό, βρισκόμενο στα όρια του και ένα βήμα πριν από το να θρηνούμε καθημερινά όλο και περισσότερα θύματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Το δόγμα ο θάνατος του ενός για τη ζωή του άλλου εφαρμόζεται ήδη όταν περιστέλλονται τα κανονικά χειρουργεία κατά 80%, διαμορφώνοντας την δυστοπική εικόνα που μας καλούν να αποδεχτούμε. Ούτε λόγος φυσικά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άλλωστε η λέξη ενίσχυση της δημόσιας υγείας, φέρνει αλλεργία στους «άριστους» ιθύνοντες όπως και κάθε τι δημόσιο αγαθό. Το ίδιο ισχύει και στην εκπαίδευση αλλά και στις δημόσιες μεταφορές. Οτιδήποτε δεν είναι ή δεν μετατρέπεται σε εμπόρευμα, μηδαμινή αξία έχει για αυτούς.

Η εφαρμογή του δεύτερου λοκντάουν δείχνει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» και κρυμμένη πίσω από τις «οδηγίες των ειδικών» επιτίθεται στο λαό και στοχοποιεί τη νεολαία και τους δημόσιους χώρους, χρεώνοντάς τους την αύξηση των κρουσμάτων την ίδια στιγμή που οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Κλείνει τα μάτια στους μαζικούς εκκλησιασμούς, όπως τα έκλεινε καθ’ υπόδειξη και εντολή των τουριστικών επιχειρήσεων και το καλοκαίρι στα πλοία και στα αεροπλάνα μόνο και μόνο για να ανοίξει την οικονομία και μάλιστα χωρίς μέτρα προστασίας.

Λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν αλλά υπάρχουν δισεκατομμύρια για νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη. Η πολιτική της είναι ο βασικός φορές εξάπλωσης της πανδημίας, της φτώχειας και της ανεργίας. Την στιγμή που η κοινωνία ασφυκτιά, κυβέρνηση και κεφάλαιο αξιοποιούν την πανδημία και φέρνουν νέα αντιδραστικά μέτρα: ΠΝΠ που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, νέο πτωχευτικό κώδικα όπου ο κόσμος θα χάνει το σπίτι του από τις τράπεζες, νομοσχέδια ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Ενώ μας επιβάλλει να κλειστούμε στα σπίτια ετοιμάζεται να φέρει ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα χωρίς στην ουσία ωράριο (δίνοντας ευελιξία στις επιχειρήσεις), αποστερώντας τους το δικαίωμα της απεργίας και του 8ώρου, ποινικοποιώντας τους αγώνες και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση αφήνοντάς τους έρμαια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η πανδημία είναι για το κεφάλαιο μια μεγάλη ευκαιρία για περαιτέρω κέρδη. Μια φάση «δημιουργικής καταστροφής» του κόσμου της εργασίας και της μικρής ιδιοκτησίας. Ακόμα και οι αδυνατούντες οφειλέτες σε τράπεζες και δημόσιο μετατρέπονται σε εν δυνάμει εμπορικές μονάδες και πτωχεύουν , χάνοντας το σπίτι τους , έτσι για να αποκτήσουν οι τράπεζες και τα funds νέες προοπτικές κερδοφορίας.

Την αγωνιστική δράση τρέμει η κυβέρνηση και επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στις εστίες που πυροδοτούν κινητοποιήσεις ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, και σε όσους αμφισβητούν το δόγμα «νόμος-τάξη-κέρδος». Όποιος κινητοποιείται βαφτίζεται «επικίνδυνος» για την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, όποιος διαφωνεί θα στοχοποιείται, όποιος δε συμμορφώνεται θα δέχεται την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Ο στόχος για μια κοινωνία «τάξης και ασφάλειας» που ο λαός θα ζει στην εξαθλίωση με μισθούς πείνας, που θα φοβάται για την ίδια του την υγεία με τσακισμένο το ΕΣΥ, που δεν θα μπορεί να εκφραστεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου. Οι υπαίτιοι όλων αυτών, εκείνοι που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση, που βάζουν τα συμφέροντα των λίγων πάνω από την υγεία και την ίδια μας τη ζωή, τολμούν τώρα να αναγγείλουν την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν την πορεία του Πολυτεχνείου σε 10 μέρες θα επιχειρήσουν να απαγορεύσουν την πορεία για το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση και κάθε προσπάθεια αγωνιστικής διεκδίκησης.

Ανέκαθεν το πνεύμα του Νοέμβρη δεν τους κάθεται καλά και θέλουν να το σβήσουν.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Μητσοτάκη και σε κανέναν Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσουν, την πορεία του Πολυτεχνείου. Υπάρχουν 100 λόγοι παραπάνω να γίνει η φετινή πορεία γιατί μοναδικός δρόμος για να σωθούμε είναι να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, εργασία, παιδεία, ελευθερία. Γιατί ο λαός σώζει το λαό.

Αν κάτι μας δίδαξε το ίδιο το Πολυτεχνείο είναι ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος! Και για εμάς, πάντα ο «Νοέμβρης» φορά τα ρούχα των σύγχρονων αναγκών των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Για εμάς Πολυτεχνείο είναι ο μαθητικές καταλήψεις, είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο φασισμό, είναι οι εργατικές απεργίες, είναι οι αγώνες για εκπαίδευση, εργασία, ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ενάντια στη κυβέρνηση και στο σύστημα που μας τα στερεί!

Γι’ αυτό στις 17 Νοέμβρη δεν θα φοβηθούμε και θα διαδηλώσουμε ΞΑΝΑ!

Με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας γιατί εμείς ξέρουμε να προστατεύουμε την υγεία μας καλύτερα από την κυβέρνηση.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...