Τα “έντονα καιρικά φαινόμενα” είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη!

Τρίτη 13 Οκτώβρη 2020, Ηράκλειο Αττικής

Η Κόκκινη Ρωγμή, πρώτα από όλα, εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όσες και όσους τραυματίστηκαν από τα καιρικά φαινόμενα στη πόλη μας.

Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα είναι και θα είναι όλο και πιο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη εξαιτίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης που βάζει τα κέρδη πάνω από το περιβάλλον και τις ζωές μας.

Η άναρχη οικιστική ανάπτυξη των πόλεων, και κυρίως το μπάζωμα των ρεμάτων προς όφελος του κατασκευαστικού κεφαλαίου, συντελεί στην μεγιστοποίηση των καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα. Αλήθεια, πόσα ρέματα έχουν μπαζωθεί στη πόλη μας για να γίνουν δρόμοι και οικόπεδα; Τι ήταν η Μαρίνου Αντύπα πριν μερικές δεκαετίες;

Οι κυβερνήσεις υπηρετούν αυτή την πολιτική και είναι υπεύθυνες και για την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής και για τις συνέπειες της. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι στη συνέχεια επικαλούνται την κλιματική αλλαγή ως άλλοθι για τις καταστροφές που προκαλέι προσπαθώντας να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες. Δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υπουργός Χατζηδάκης πρόσφατα έφερε και ψήφισε στη Βουλή τον περιβαλλοκτόνο νόμο δίνοντας τη “χαριστική βολή” στην προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, έχουν εγκαταλείψει τη χρηματοδότηση των συστημάτων προειδοποίησης, ανταπόκρισης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και έχουν αφήσει τις περιφέρειες, τους δήμους, την πολιτική προστασία και την πυροσβεστική χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, μηχανήματα και πόρους.

Χαιρετίζουμε την υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων των εργαζόμενων στο Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ελπίζουμε ότι από αυτές οι καταστροφές να βγει και κάτι θετικό. Να δώσουν ένα μάθημα στη δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο ώστε να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδια για την “υπογειοποίηση της Μ. Αντύπα”. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ποιά θα ήταν η κατάσταση αν είχαν υλοποιηθεί τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την Μ. Αντύπα. Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή θα πρέπει να διεκδικήσει κρατικούς πόρους ώστε να ενισχύσει με προσωπικό και μηχανήματα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και να προχωρήσει άμεσα σε συντήρηση των υπαρχόντων και σε νέα έργα υποδομής.

Αυτό που ζήσαμε σήμερα το πρωί θα το ζήσουμε πολλές φορές και την επόμενη περίοδο. Το να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.

Ο αγώνας ενάντια στη καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή μας αφορά όλες και όλους. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...