Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος η καταδίκη, ως εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη 7 Οκτώβρη: Η αντιφασιστική λαοθάλασσα στη Λ. Αλεξάνδρας

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη καταδίκη, ως εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής είναι μία μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτή την απόφαση την έφερε η επιμονή και η μακροχρόνια πάλη του αντιφασιστικού κινήματος για την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή, μία ναζιστική οργάνωση δολοφόνων σε σύγκρουση με τη “θεωρία των δύο άκρων” και του δήθεν “νόμιμου πολιτικού κόμματος”.

Η μεγαλειώδης πανεργατική αντιφασιστική κινητοποίηση της Τετάρτης 07.10, που γέμισε την Λ. Αλεξάνδρας από την Πατησίων μέχρι τη Λ. Κηφισίας, ήταν η παλλαϊκή απαίτηση για την καταδίκη των φασιστών και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους σχεδιασμούς (αλλαγή ΠΚ και πρόταση εισαγγελέως) ώστε να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Αυτή την νίκη την χρωστάμε στον Παύλο, στην οικογένειά του και στην εμβληματική μορφή της Μάγδας Φύσσα, στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και στους χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες.

Δεν ξεχνάμε τον ρόλο των κυβερνήσεων της Ν.Δ., καθώς και του υπόλοιπου αστικού πολιτικού κόσμου, τον ρόλο των «θεσμών» και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ που τώρα όλοι μαζί φόρεσαν υποκριτικά τη μάσκα του “αντιφασισμού”.  Όλος αυτός ο συρφετός συνομιλούσε με τους χρυσαυγίτες, φανερά και μυστικά, στους διαδρόμους και στα γραφεία της Βουλής, τους κάλυπτε με αστυνομική και δικαστική ασυλία, τους πρόβαλαν μέσα από τα κανάλια, τους χρηματοδοτούσε το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Έτσι η Χρυσή Αυγή μπορούσε να παίζει το, χρήσιμο για το κεφάλαιο και το κράτος, βρώμικο ρόλο της απέναντι στο κίνημα, τη νεολαία, τους μετανάστες. Το αντιφασιστικό κίνημα τους ανάγκασε να κόψουν τον «ομφάλιο λώρο» με τη Χρυσή Αυγή.

Ο “αντιφασισμός” της κυβέρνησης κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα από την ανακοίνωση της απόφασης. Όταν ο κόσμος άρχισε να πανηγυρίζει για την απόφαση, τα ΜΑΤ, με την κάλυψη των Χρυσοχοϊδη – Μητσοτάκη, εξαπέλυσαν μια εγκληματική επίθεση κατά των διαδηλωτών με αύρες, κανόνια νερού, ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών σε μια εκδικητική επίδειξη δύναμης από αυτούς που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή και τους παρείχαν διευκολύνσεις και ασυλία.

κάλεσμα για αντιφασιστική διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο

Ως Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε ενεργό κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος. Όχι μόνο γιατί καλέσαμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, όχι μόνο γιατί το αίτημα “στη φυλακή για πάντα οι νεοζαζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής” υπήρχε στο πρόγραμμα μας αλλά, κυρίως, γιατί τα μέλη μας, μέσα από αντιφασιστικές συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, έγκαιρα προειδοποιούσαμε για την ανάγκη να συγκρουστούμε με τη φασιστική απειλή και το κάναμε πράξη. Δώσαμε, μαζί με το δημοκρατικό λαό του Ηρακλείου, τη μάχη στις γειτονιές μας κατά των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και, κυρίως, όταν άνοιξαν τα γραφεία-ορμητήρια τους στη Λ. Ηρακλείου σε μία εποχή “παντοδυναμίας” και πλήρους κάλυψής των νεοναζί της ΧΑ από την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Από την πρώτη μεγαλειώδη διαδήλωση στις 12.10. 2012 που απαιτούσαμε (και τελικά καταφέραμε) να κλείσουν τα γραφεία τους μέχρι σήμερα δεν αφήσαμε χώρο στους φασίστες στις γειτονιές μας. Γι’ αυτό ποτέ δεν τόλμησαν να έχουν αυτόνομη εκλογική παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές και πότε δεν τόλμησαν να κάνουν προεκλογική συγκέντρωση.

Κάποια νυν και πρώην δημοτικά ψηφοδέλτια πρέπει να ντρέπονται που “φιλοξενούν” και “φιλοξενούσαν” υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στις γραμμές τους και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να απολογηθούν γιατί το 2012 δεν ψήφισαν το ψήφισμα που κατατέθηκε στο τότε δημοτικό συμβούλιο που καλούσε να κλείσουν τα γραφεία τους – ορμητήρια των Ταγμάτων Εφόδου των νεοναζί στη Λ. Ηρακλείου. 

Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και καλύτερους όρους αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Επαγρυπνούμε και οργανώνουμε τα επόμενα βήματα ενάντια στο φασισμό αλλά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού και του εθνικισμού που τρέφει τους φασίστες. Οι εικόνες που δήμαρχοι της Ν.Δ. κυνηγάνε προσφυγόπουλα έξω από ξενοδοχεία μαζί με τους φασίστες, όπως πρόσφατα στα Καμμένα Βούρλα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων καθώς και οι πολεμικές ιαχές στο Αιγαίο, για τις ΑΟΖ, δεν μας επιτρέπουν κανέναν ευησυχασμό.

Στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής – Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Λεφτά για νοσοκομεία, σχολεία, μισθούς και συντάξεις και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...