Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών και στις δεκάδες καταλήψεις, που ξεσπούν μαζικά στο δήμο μας και σε όλη την χώρα, για ασφαλή σχολεία .

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών και στις δεκάδες καταλήψεις, που ξεσπούν μαζικά στο δήμο μας και σε όλη την χώρα, για ασφαλή σχολεία .

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, όλους τους φορείς και τους συλλόγους γονέων, όπως έκανε ο Σύλλογος Γονέων 3ου Λύκειου Ηρακλείου, να σταθούν στο πλευρό των παιδιών μας στον αγώνα για ασφαλή σχολεία.

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, όπως είχαμε επισημάνει και από την προηγούμενη ανακοίνωση μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με το επικίνδυνο, για την υγεία, άνοιγμα των σχολείων που τους “εξασφάλισε” η κυβέρνηση της ΝΔ και η υπουργός Κεραμέως.

Τμήματα των 25 και άνω μαθητών, όπως νομοθέτησε το υπουργείο παιδείας μέσα στην πανδημία (!), χωρίς αναγκαίες αποστάσεις, με μάσκες – αερόστατα και παγουρίνια – μινιατούρες, τελείως ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, καθώς η κυβέρνηση και οι δήμοι όχι μόνο δεν προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό καθαριότητας αλλά και απέλυσαν καθαρίστριες, χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών, ή άλλοι που προλαμβάνονται με τρίμηνες συμβάσεις για να υπηρετήσουν την αθλιότητα της τηλεκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τη λαίλαπα της πανδημίας με μαχητικά αεροπλάνα, φρεγάτες και 15.000 νέες προσλήψεις στο στρατό!

Και επιπλέον, ισχύουν οι αλλαγές στην εκπαίδευση που μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό κάτεργο, που πατάει έξω τα παιδιά από τα φτωχά στρώματα και στο βάθος του δρόμου να περιμένει τους μαθητές η υποχρεωτική στράτευση στα 18 και η αύξηση της στρατιωτικής θητείας. 

Για όλα αυτά ξεσηκώνονται οι μαθητές και καλά κάνουν και πρέπει είμαστε στο πλευρό τους!

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ επιδιώκουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες των μαθητών ταυτίζοντας τις καταλήψεις με τους “αρνητές της μάσκας” και ότι τάχα οι μαθητές ζητούν “να μην φοράνε μάσκα”. Είναι και συκοφάντες και επικίνδυνοι. Δεν θέλουν να αναμετρηθούν με τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση και στο μέλλον, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος πρέπει τώρα να πάρουν θέση: είναι με τους μαθητές ή με την κυβέρνηση;

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο σχετικό ψήφισμα και ζητάει την τοποθέτηση όλων.

Εμείς δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε και να παλεύουμε για:

  • 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Προσλήψεις με σταθερές σχέσεις και αξιοπρεπείς μισθούς των αναγκαίων εκπαιδευτικών.
  • Προσλήψεις καθαριστριών για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες υγιεινής.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  • Εύρεση – διαμόρφωση – χρήση των απαραίτητων δημόσιων χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε σχολικές αίθουσες που δημιουργούνται. Να γίνει καταγραφή όλων των εγκαταλειμμένων χώρων (εργοστάσια, παλιές κατοικίες, άδεια οικόπεδα), να δεσμευτούν για σχολική χρήση, να έρθει η δημοτική αρχή σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους και να διαπραγματευτεί την παραχώρηση ή την αποζημίωση τους.
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως, όχι στην τράπεζα θεμάτων και τους ταξικούς φραγμούς, όχι στο σχολείο εξεταστικό κάτεργο.
  • Όχι υποχρεωτική στράτευση στα 18 και στην αύξηση του χρόνου της θητείας. Παλεύουμε για ειρήνη. Λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς.
  • Όχι στην στοχοποίηση της νεολαίας από την κυβέρνηση. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...