ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Μ. ΑΛΕΦΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ – ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ καταγγέλλει την επίθεση και την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στη πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή υπό το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο δεξιός δήμαρχος Ζορμπάς και η κυβέρνηση “του μείνετε σπίτι για να περνάμε ανενόχλητοι νομοσχέδια” στείλανε 2 διμοιρίες ΜΑΤ και γέμισαν με χημικά την πλατεία για να διώξουν τους κατοίκους, στη πλειοψηφία τους νεολαία, από την πλατεία της γειτονιάς τους.

Βαφτίζουν «υγειονομική βόμβα» τη νεολαία και τους κατοίκους στις πλατιές ενώ την ιδία ώρα ανοίγουν, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, και πάλι τα σχολεία, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πίσω από την καταστολή δεν βρίσκετε η οποία πρόνοια για την δημόσια υγεία αλλά άλλου είδους επιδιώξεις.

Στεκόμαστε στο πλευρό του δημοτικού σχήματος “Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή” και της δημοτικής συμβούλου του, Μελίνας Αλεφαντή, που καταγγείλαν άμεσα την επέμβαση των ΜΑΤ και πρωτοστατούν στον αγώνα των κατοίκων για να φύγουν αυτά από τη πλατεία και να ανοίξει ξανά στο κόσμο της περιοχής.

Όπως και στα Εξάρχεια έτσι και στην Αγία Παρασκευή (αλλά και αλλού), η καραμέλα της κυβέρνησης, των δημάρχων και των (κρατικοδίαιτων) ΜΜΕ περί “άβατου της πλατείας” χρησιμοποιείται για να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις που δεν είναι άλλες από την εμπορική αξιοποίηση της (κάθε) πλατείας που σημαίνει λιγότερος ελεύθερος χώρος για τους κατοίκους με περισσότερα τραπεζοκαθίσματα για τα μαγαζιά και δημιουργία δημοτικών (ή ιδιωτικών) πάρκινγκ.

Με την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει με επικοινωνιακά τρυκ τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ και την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων κατά της πανδημίας στοχοποιώντας τον ίδιο τον κόσμο και την αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική αριστερά και τα δημοτικά σχήματα που συμμετέχει και στηρίζει. Την ίδια στιγμή της επίθεσης, ο Χατζηδάκης περνούσε στη Βουλή το αντιπεριβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο που παραδίδει τους ελεύθερους χώρους και το περιβάλλον στα αρπαχτικά χέρια της αγοράς. Έτσι αντιλαμβάνονται, εν μέσω πανδημίας, την “αξιοποίηση” των ελεύθερων χώρων και της φύσης.

Όμως, η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι λογαριάζουν χωρίς τους κατοίκους. Οι δημόσιοι χώροι δεν τους ανήκουν. Ανήκουν στους κατοίκους, ανήκουν σε όλες και όλους μας και τους θέλουμε ελεύθερους χωρίς τραπεζοκαθίσματα και αστυνομία για να μπορούμε να συναναστρεφόμαστε, να συζητάμε, να διασκεδάζουμε.

Αυτό το “μήνυμα” πρέπει να πάρει και η “δικιά μας” δημοτική αρχή. Ο Μπάμπαλος, μέσα από τα σχέδια “υπογειοποίησης της Μελίνας Μερκούρη”, επιδιώκει (εκτός των άλλων) και την καταστροφή της Πλατείας ΗΣΑΠ όπου βρίσκεται και το θεατράκι. Το μοναδικό ανοικτό χώρο στο κέντρο της πόλης μας που φιλοξενεί πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και είναι τόπος συνάντησης της νεολαίας και των κατοίκων.

Για αυτό καλούμε τον κόσμο του Ηρακλείου, τη νεολαία και όλους τους κατοίκους, μαζί με την Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στην υπογειοποίηση της Μ.Μ., να δράσουμε οργανωμένα και να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...