Η κυβέρνηση των περικοπών στην δημόσια υγεία είναι ένοχη για την εξάπλωση του κορονοϊού

Οι άρχουσες τάξεις και οι κυβερνήσεις τους μεταφέρουν τις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού στις πλάτες του κόσμου με θανάτους και στέρηση δικαιωμάτων.

Οι ιώσεις μετατρέπονται σε επιδημίες και πανδημίες με μοχλό την ίδια την βιομηχανική παραγωγή κρέατος που στηρίζεται στην αποψίλωση των δασών, την εντατική αναπαραγωγή ζώων σε συνθήκες εγκλεισμού, στην εύκολη μεταφορά των ιών από τα ζώα στους ανθρώπους, στην αναζήτηση ζώων για να μπουν στην διατροφική αλυσίδα χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους.

Οι ιδιωτικοποιήσεις στο κράτος πρόνοιας και το δημόσια σύστημα υγείας έχει αφαιρέσει την ασπίδα παροχής υγείας σε εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους.

Γι’ αυτό και η μαζική καραντίνα, ο αποκλεισμός πόλεων, η αναστολή των λειτουργιών των σχολείων, των ΚΑΠΗ, των επιχειρήσεων και των δημόσιων εκδηλώσεων εμφανίζονται ως “σχέδιο ανακοπής της εξάπλωσης του κορονοιού” ενώ αποτελούν την ομολογία αποτυχίας του συστήματος με επίκληση της “ατομικής ευθύνης” για να αποφευχθεί η εξάπλωση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παριστάνει ότι έχει σχέδιο την ώρα που συνεχίζει τις επιθέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνει μια πολυδάπανη ρατσιστική εκστρατεία φύλαξης των συνόρων κηρύσσοντας πόλεμο στους κατατρεγμένους μετανάστες και φέρνει στη Βουλή νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Αλήθεια, πως το δημόσιο σύστημα υγείας θα υπερασπίσει τον πληθυσμό όταν λείπουν 30.000 εργαζόμενοι από οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία; Πως θα σωθούν οι ασθενείς όταν 100 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία είναι κλειστές;

Οι συμβουλές προς τα σχολεία στέλνονται με ρυθμούς πανικού και απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν οι ίδιοι τις διαγνώσεις της ασθένειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφού σχολικοί γιατροί δε υπάρχουν, να δημιουργήσουν χώρους απομόνωσης(!), να διατηρήσουν το σχολείο καθαρό με ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας και μάλιστα απλήρωτο! Πρόκειται για εγκυκλίους “σας είπαμε τι χρειάζεται και είναι δικιά σας η ευθύνη για την εξάπλωση ή μη του κορονοϊού”.

Τα υλικά που θα έπρεπε οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου να παρέχουν στα σχολεία καλύπτονται με αποσπασματικό τρόπο. Υπενθυμίζουμε ότι των όψει και των αναμενόμενων ιώσεων, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας έστειλαν στις 23/1 εγκύκλιο με τίτλο: «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες». Με βάση λοιπόν τις οδηγίες αυτές, οι σχολικές μονάδες πρέπει να διαθέτουν:

Θερμόμετρα (μη υδραργυρικά, π.χ. ψηφιακά μασχάλης) ή ταινίες θερμομέτρησης.
Χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης.
Γάντια μιας χρήσης.
Πλαστικές σακούλες για την απόρριψη των χρησιμοποιημένων μέσων ατομικής προστασίας και των χαρτομάντιλων ή για τη συλλογή μολυσμένων αντικειμένων που πρέπει να πλυθούν ή να απολυμανθούν.
Πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης.
Μπουκάλια με αλκοολούχο διάλυμα με αντλία έγχυσης και βάση Το αλκοολούχο διάλυμα να έχει άδεια ΕΟΦ, περιεκτικότητα αλκοόλης ή μίγματος αλκοολών (αιθανόλη, ισοπροπανόλη ή προπανόλη) με άθροισμα 70% και πιστοποίηση CE.
Απολυμαντικά για χώρους και επιφάνειες (π.χ. οικιακή χλωρίνη) και απολυμαντικά για αντικείμενα που εξατμίζονται εύκολα (π.χ. οινόπνευμα).
Σιρόπι και χάπια παρακεταμόλης.
Ας μας απαντήσει ο κ. Μπάμπαλος τι από όλα τα απαιτούμενα έχουν διατεθεί στα σχολεία.

Την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο συλλογικός αγώνας. Απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις μονίμων στα δημόσια νοσοκομεία με πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών, με άμεση πρόσληψη 2000 εργαζόμενων για την στελέχωση των ΜΕΘ. Μονιμοποίηση όχι απολύσεις των συμβασιούχων.
Ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων για να καλύπτουν την πρωτοβάθμια φροντίδα για όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου.
Προσλήψεις εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, άμεση επέκταση των εργασιακών τους δικαιωμάτων στις άδειες για λόγους ασθένειας.
Προσλήψεις μονίμων καθαριστριών και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Άμεση και πλήρης πρόσβαση σε ιατρικό έλεγχο όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχολικές μονάδες όπου υπάρχει κρούσμα.
Σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας σχολείων δικαίωμα σε άδεια τουλάχιστον ενός μέλους κάθε οικογένειας χωρίς περικοπή μισθού και κανονικής άδειας. Αντίστοιχα, σε κλεισίματα επιχειρήσεων καταβολή των μισθών χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας.
Έκτακτη κρατική επιχορήγηση στους Δήμους για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και των δημοτικών ιατρείων και των άλλων υπηρεσιών.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους άστεγους και τους ανασφάλιστους χωρίς αποκλεισμούς.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...