Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ! ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ! ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ!

Με μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 19 Οκτώβρη, ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους, ενάντια στο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι των δήμων – εκτός των άλλων επιθέσεων που συμπεριλαμβάνει το πακέτο μέτρων – αντιδρούν στο άρθρο 179, σύμφωνα με το οποίο λύνονται τα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής, και άρα και του Μπάμπαλου, να συνάπτει, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία του σώματος και χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, συμβάσεις με ιδιώτες για τη διαχείριση των αποβλήτων, την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Είναι ένας αγώνας που αφορά όλες και όλους μας γιατί πρόκειται για μια πολύ αντιδραστική εξέλιξη και δεν πρέπει να την αφήσουμε να υλοποιηθεί ακόμα και αν ψηφιστεί στη Βουλή.

Οι δήμοι, αντί να παρέχουν ποιοτικές και φιλικές για το περιβάλλον υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμάτων, θα διαπραγματεύονται με τους ιδιώτες που διψούν για κέρδος, για τη διαχείριση τους με αποτέλεσμα χειρότερες υπηρεσίες, κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών και βίαια αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στους δήμους.

Οι δήμοι θα σταματήσουν τις προλήψεις προσωπικού και ο κάθε εργολάβος που θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων, του πράσινου κλπ θα κάνει με τους εργαζόμενους συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια θα προχωρεί στην αντικατάστασή τους με γενίκευση της μερικής και ελαστικής απασχόλησης με τον εργαζόμενο ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει να χάνει τη δουλειά του.

Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση απεργούν. Ήδη η ΠΟΕ ΟΤΑ έιχε κηρύξει τριήμερη απεργία για τις 22,23 και 24 Οκτώβρη. Πρέπει να είμαστε όλες και όλοι στο πλευρό τους.

Η απεργία αυτή μπορεί να γίνει το βήμα για να συντονιστούμε ενάντια στην επίθεση της ΝΔ στα συνδικάτα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στον προϋπολογισμό των περικοπών και των απολύσεων, για χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών, για μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και για όλες.

Να μην αφήσουμε, ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά, τους ιδιώτες να βάλουν χέρι στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...