ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ την ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΗ στη ΒΙΛΛΑ ΣΤΕΛΛΑ

Μέλη από αριστερές συλλογικότητες, ανένταχτοι αριστεροί και αγωνιστές των κινημάτων που συμμετείχαμε στη δημοτική κίνηση «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ», κρατώντας τη θετική εμπειρία αλλά και διδασκόμενοι από τα λάθη, συγκροτήσαμε, μέσα από συλλογικές διαδκασίες, τη δημοτική κίνηση «ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ– αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Είμαστε ένα ανοικτό αμεσοδημοκρατικό δημοτικό σχήμα που απευθύνετε ισότιμα σε όλες και όλους τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που μαζί δώσαμε πολύμορφους αγώνες στις γειτονιές του Ηρακλείου, στους εργατικούς χώρους και στα σχολεία για να δυναμώσουμε την από κοινού τοπική παρέμβαση. Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του Μάη γιατί πιστεύουμε ότι αυτές αποτελούν μία σημαντική πολιτική μάχη.

Η ελπίδα δεν βρίσκεται σε κάποιο/α «υποψήφιο δήμαρχο» ή «τοπικό παράγοντα» που υπόσχεται ότι θα «καθαρίσει» για μας, που υπόσχεται ότι, χωρίς συγκρούσεις με τις κυβερνητικές και αστικές πολιτικές και τα μεγάλα συμφέροντα, μπορεί να πετύχει καλύτερη διαχείριση του Δήμου.

Από τον «Καλλικράτη» στο «Κλεισθένη», η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει κάτω από το ασφυκτικό έλεγχο της κληρονομιάς των μνημονίων, των περικοπών, της επιτήρησης και των ελεγχόμενων προϋπολογισμών, καταργώντας, στην ουσία, κάθε έννοια αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης και εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική σε θέματα οικονομίας, εργασίας, εκμετάλλευσης του χώρου και του περιβάλλοντος. Ο περιορισμός της χρηματοδότησης των Δήμων, που στα μνημονιακά χρόνια έφτασε στο 60%, ο ασφυκτικός δημοσιονομικός τους έλεγχος, με την πολιτική του «ισοσκελισμένου προϋπολογισμού» και το ανώτατο όριο δαπανών, καταργεί κάθε δυνατότητα κοινωνικής πολιτικής, εκτινάσσει τη δημοτική φορομπηξία, υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί κάθε κοινωνική υπηρεσία, ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις εργαζομένων και την καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας βάζοντας στο «πάγκο του χασάπη» τις δαπάνες για συντήρηση και ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών, των σχολείων, των χώρων πράσινου, της καθαριότητας. Παράλληλα, η θέσπιση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές συνοδεύτηκε με την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου και την «θεσμοποίηση» της συνδιαλλαγής και των παζαριών ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις της διαχείρισης.

Η ελπίδα βρίσκεται στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος «από τα κάτω», με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, για να μπορέσει να παρέμβει στη τοπική κοινωνία και παράλληλα να συνδεθεί με την συνολική πάλη για να ανοίξουμε μία ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ με ΑΓΩΝΑ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ενάντια στα συμφέροντα που υπηρέτησαν και υπηρετούν κυβερνήσεις και Δήμαρχοι.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ενάντια στο ξεπούλημα των δημοτικών υπηρεσιών στους ιδιώτες. Μόνο κρατική χρηματοδότηση του Δήμου και όχι από ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν δωρεάν όλες τις ανάγκες όλων των κατοίκων του Ηρακλείου. Για να μην φορτώνονται οι εργατικές οικογένειες, και κυρίως οι γυναίκες της εργατικής τάξης, τα βάρη από την ανεπάρκεια και υπολειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ, των παιδικών χαρών. Ολοήμερα σχολεία, βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά με κατάργηση των τροφείων.

– Να καταργηθούν τα χαράτσια των δημοτικών τελών, του ΦΗΧ, των προστίμων, του ΕΝΦΙΑ. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος, για τους σκανδαλώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς, για τους τραπεζίτες. Όχι στα ματωμένα πλεονάσματα των προϋπολογισμών. Όχι σπατάλες σε προεκλογικά έργα βιτρίνας στο κέντρο του Ηρακλείου. Από εκεί θα βρεθούν τα λεφτά για την κρατική χρηματοδότηση του Δήμου για να καλύπει τις ανάγκες μας.

– Δημοτικές δομές αλληλεγγύης χωρίς εκχώρηση και χρηματοδότηση από ιδιωτικές εταιρίες και ΜΚΟ. Ανάπτυξη και ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων με μόνιμο προσωπικό.

– Δωρεάν δημοτική συγκοινωνία που να καλύπτει όλες τις γειτονιές. Δημιουργία ποδηλατόδρομων για ασφαλή κυκλοφορία. Δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ.

– Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι. ΕΝΑΝΤΙΑ στους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις και την καταστολή των κινητοποιήσεων, για να μην γίνει η διαχείριση των “κόκκινων” δανείων από τα αρπακτικά των Τραπεζών θηλιά στο λαιμό μας.

– Προστασία του περιβάλλοντος, υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, τις περιφράξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και καταπατήσεις, ενάντια στην καταστροφική «ανάπτυξή» τους. Να δοθεί το Πάρκο Φιξ και η πλατεία Ηρακλείου στους δημότες.

– Καθολική και δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό.

– Να δημιουργηθούν οι ανάλογες  υποδομές για την ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

– Ενάντια στο σεξισμό, την καταπίεση και τις διακρίσεις. Η απεργιακή 8 Μάρτη δείχνει το δρόμο!

– Για ένα Ηράκλειο πόλη αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Να φράξουμε το δρόμο στους χρυσαυγίτες που, με το μανδύα του πατριώτη των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, εξακολουθούν να προκαλούν και να τραμπουκίζουν ενάντια σε αντιφασίστες, νεολαίους και μετανάστες στο Ηράκλειο. Μαζί καταφέραμε να κλείσουμε τα γραφεία – ορμητήρια της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου, μαζί μπορούμε να τους τσακίσουμε και να σαπίσουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.  Διερμηνείς σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. ΄Ισα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για τους μετανάστες.  Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών. Ενάντια τις ρατσιστικές επιθέσεις αστυνομίας, εργοδοτών και φασιστών που βιώσαμε και στο Ηράκλειο.

–  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Άμεσες προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση σε σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

– Ενάντια στον εθνικισμό και στην πολεμική απειλή. Όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν  συμφωνία ειρήνης αλλά δυνάμωσε τις κραυγές του εθνικισμού, του φασισμού και την εισβολή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Ειρήνη και φιλία με τους λαούς στα Βαλκάνια και την Τουρκία. 

– Για να δυναμώσει η αντίσταση ενάντια στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην αστική αντιπολίτευση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ακροδεξιάς που υπηρετούν μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές. Η ελπίδα βρίσκεται στη συνέχιση των αγώνων, στο δυνάμωμα των κινημάτων και στην αριστερά «του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής».

Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ» συγκροτήθηκε για να συνεισφέρει σ’ αυτές τις μάχες. Θέτει σαν αρχή και προϋπόθεση λειτουργίας τις  αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, την αρχή της αιρετότητας και ανακλητότητας και τη δυνατότητας της εναλλαγής των εκπροσώπων της στο δημοτικό συμβούλιο. Στο ψηφοδέλτιο μας μετέχουν ισότιμα αγωνίστριες και αγωνιστές από το εργατικό, φοιτητικό, νεολαιίστικο, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, γυναικείο και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, αγωνιστές από την αντικαπιταλιστική, ριζοσπαστική και αντιδιαχειριστική αριστερά. Για τις ανάγκες των εκλογών επικεφαλής του ψηφοδελτίου, για την πρώτη θητεία στο δημοτικό συμβούλιο, θα είναι ο Γιώργος Ράγκος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...